torsdag, februari 23, 2006

VÅGEN

Jag köpte CD-maxin på Andreassons Foto i Mölndals Centrum och sjutumssingeln på Åhléns i Nordstan. Jag kommer ihåg hur jag satt och lyssnade på den om och om igen och kom fram till att det utan tvekan var den låt jag hade hört flest gånger. Jag kommer även ihåg en eftermiddag hos familjen L1nd, jag inbillar mig att det var innan singeln var släppt, men det kan lika gärna vara så att jag redan hade lagt vantarna på CD-singeln. Hursomhelst, familjen L1nd hade MTV, vilket för mig var mer än lite spännande. Under eftermiddagen dyker det upp en reklamjingel av något slag som förklarar att Pet Shop Boys kommer att intervjuas om ett par timmar och att man kommer att visa deras nya video. Det är ett kärt minne; jag tänker på hur jag satte mig på cykeln och tog mig hemåt så fort jag kunde. Snabbt upp för trapporna och in genom dörren. Jag letade upp ett videoband vars innehåll kunde offras och begav mig i ilfart tillbaka till familjen L1nd.
Vi sitter framför TVn och inväntar intervjun. Den dröjer. Av någon anledning har hela familjen samlats och MTV visar någon tysk modeshow. Pappan i familjen skojar lite ”hehe, var det här du ville spela in?” Jag är sammanbiten, trots allt rullar videon redan på inspelning för att utesluta möjligheten att jag skulle missa en enda sekund.
Så dyker de äntligen upp, Neil och Chris. Och trots att stämningen i rummet knappast blir mindre skämtsam under en intervju utförd i strutar och pappglasögon är de där korta minuterna hemma hos familjen L1nd fullkomligt odödliga. Där någonstans finns en känsla, låt oss kalla den VÅGEN, som är alltför svår att finna nuförtiden. Jag vill väldigt gärna hitta dit igen.
Och låten, ”Can you forgive her” är förmodligen fortfarande den låt jag har lyssnat flest gånger. Jag hoppas, precis som Neil, att jag kan finna en del någorlunda tillfredställande svar och jag hoppas försiktigt på färre lördagseftermiddagar med ”Gloomy Sunday” på repeat i Göteborgs hamn.