söndag, januari 21, 2007

Malmö 28/1


Gratisklubben är ett samarbete med Metro som för sin goda stämning passar lågmäld musik som ofta inte inte platsar på andra större ställen. Din söndag ger plats för Elektroakustiskt, folktronica, udda, snälla beats, och finstämt. Musik som passar veckans sista dag helt enkelt.

Hidden Hand och Metro presenterar: Din söndag. 28 januari.
Viktor Sjöberg och Tsukimono
Klubb 19:00.


Gratis!

Viktor Sjöberg

Kalla det gärna en comeback. Det här är en nätt show som heter "A teenage love" och något helt annat än det som har hörts vid Viktor Sjöbergs tidigare Malmöspelningar. Musik som förmodligen går stick i stäv med den bild som man – felaktigt - kan ha fått av Viktor Sjöberg genom att ha bevistat någon annan av hans spelningar under de senaste åren. Kvällens föreställning är en resa genom ett land av hiphopdrömmar och anspråkslöst folklig cratediggerkultur.

Tsukimono

Tsukimono är Johan Gustavsson från Göteborg. Han spelar och samarbetar med bland andra Alina, Conduo Orchestra och Scraps of Tape. Tsukimono bygger främst på laptopkollage där akustiska instrument och fältinspelningar krockar med digitala misstag och missljud. Låtarna pendlar mellan rena repetitioner och mjuka strömmande ljudlandskap. Ibland finns där en mörk, ledsam stämning, oftast är det bara vackert, varmt och själfullt.


minus göteborg plus skåne plus rapping plus plus