torsdag, juli 28, 2005

angelica buturas helgonförklaringar, del 2.

För drygt två veckor sedan presenterade elefanten Angelica Buturas första helgonförklaring och nu är hon äntligen...tillbaka.

Idén om helgonförklaringar föddes en dag i juli någonstans i närheten av Malmö stadsbibliotek, på en torr plätt vibrerande av grönska, i samband med intag av citronsoda och trocadero. Men ibland tvivlar de på sitt existensberättigande, då hyllningar numera har dåligt rykte efter överbruk av meningslösa adjektiv. I mina dagdrömmar undviker resterande helgonförklaringar klichéer genom att skrivas helt utan adjektiv. Tyvärr faller det på;
- dålig fantasi och bristande kunskaper i spännande substantiv
- det underliga sätt på vilket onomatopoetiska uttryck ser fåniga ut i skrift, fastän de i ens eget huvud förefaller briljanta.En person med ett betydligt mer avslappnat förhållningssätt till klichéer, som genom sitt totala ointresse lyckas undvika dem helt, är Daniel Söderberg. Hans artistnamn låter såsom jag tänker mig det blir när hans bolagsboss Miguel Depedro (Kid606) försöker uttala hans svenska namn - ”Dwayne Sodahberk”. Genom sitt alias har han färdats från renodlad gräsklippar-noise som ”Jan” på första fullängdaren, via sizzling hot electrobooty på epn ”Partying Without Inhibition Or Dignity”, till söndertuggade gitarrsträngar i söndagstofflorna på kommande albumet för bolaget Tigerbeat6. För att inte nämna den stenhårda hiphop i mysbyxor som precis gavs ut på nystartade Elefantkvinnan. Som ni förstått kommer vi nu till delen av inlägget då ni läsare petar in valfritt positivt laddat superlativ framför suffixet –elektronik. Jag vägrar ge er ett adjektiv. Men gå efter känslan av ett blandband som ger dig länken mellan till synes vitt skilda fenomen, och därför är omöjligt att sluta lyssna på.

Har allt detta gått er spårlöst förbi förstår jag om ni emellanåt känner en gnagande tomhet i livet. Det har sin uppenbara förklaring. Bäst är att ta tag i problemet omedelbart. Spöken i garderoben växer sig större om man inte tar itu med dem. Mitt förslag är att ni mjukstartar genom att maila elefantkvinnan@gmail.com om deras första släpp.